U bent hier: Exposanten » Exposantennieuws » Een nieuwe superheld: de GRILL BARRIER !

Exposantennieuws

Een nieuwe superheld: de GRILL BARRIER !

Wie over een magazijn beschikt met tal van stapelrekken, krijgt rillingen bij het idee wat voor schade een aanrijding door een heftruck kan veroorzaken. Zo kan een hele lading gestapelde goederen tegen de grond knallen, en daar in het slechtste geval letsels of schade aan het gebouw veroorzaken. Dan zwijgen we nog over het verwoestende impact die het domino-effect met zich kan meebrengen, wanneer het ene rek het andere in zijn val meesleurt. Niet alleen is er sprake van materiële of lichamelijke schade, ook de economische gevolgen laten zich voelen door de downtime van het productie- of logistiek proces.

Het zijn kopzorgen die je bedrijf absoluut kan missen. Daarom ontwikkelden we een oplossing die medewerkers zowel beschermt tegen aanrijdingen door heftrucks, als het (om)vallen van (gestapelde) goederen: de GRILL Barrier. De basis van de GRILL Barrier bestaat uit een TB 400 (met één beschermingsbalk), of uit een TB 400 Double (met twee beschermingsbalken). Beiden worden gecombineerd met de rails uit stevig polymeer. Afhankelijk van het heftruckverkeer kan je bepalen of je met één of twee beschermingsbalken werkt.

Dit is niet het enige maatwerk dat je kan toepassen op de GRILL Barrier. Zo kan je ook de afstand tussen de rails afstemmen op de grootte van de stapelgoederen:

- De TB 400 GRILL Barrier met centerafstand tussen de rails van 275 mm start vanaf 3 rails en kan in de hoogte tot 9 rails gaan (max. hoogte 3.075 mm),
- De TB 400 GRILL Barrier met centerafstand tussen de rails van 550 mm start vanaf 2 rails en kan in de hoogte tot 5 rails gaan (max. hoogte 3.075 mm),
- De TB 400 Double GRILL Barrier met centerafstand tussen de rails van 275 mm start vanaf 2 rails en kan in de hoogte tot 9 rails gaan (max. hoogte 3.350 mm),
- De TB 400 Double GRILL Barrier met centerafstand tussen de rails van 550 mm start eveneens vanaf 2 rails en kan in de hoogte tot 5 rails gaan (max. hoogte 3.350 mm).


Het spreekt voor zich dat de GRILL Barrier over hetzelfde superieure DNA als de andere beveiligingsproducten beschikt:

ACTIEF GEHEUGEN
Bij een botsing buigt het flexibele materiaal en keert het daarna terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

MODULAIR
De GRILL Barrier kan een onderdeel vormen in een bredere beveiligingsconstructie. De modulaire eigenschappen van deze aanrijdbeveiliging bieden je de mogelijkheid om de impactbescherming in je bedrijf stapsgewijs en per zone te voltooien, of om deze op een later tijdstip uit te breiden.

LICHT
Makkelijk in transport, zonder aan impactbestendigheid te moeten inboeten.

STERK ALS STAAL
Meer nog: de kunststof aanrijdbeveiliging veroorzaakt geen bijkomende schade in tegenstelling tot zijn stalen equivalent.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK
De beschermingsproducten vragen nauwelijks of geen onderhoud. Als er al een vervanging of herstel moet gebeuren, dan zijn de kosten minimaal.

GEEN VLOERSCHADE BIJ AANRIJDING
Wanneer er zich een aanrijding voordoet met stalen aanrijdbeveiliging, zal de voet stukken uit de vloer wrikken. Dit is een totaal ander verhaal bij kunststof aanrijdbeveiliging. De kracht van de botsing wordt hier geabsorbeerd door het flexibele polymeer en vervolgens verspreid over de volledige massa van de veiligheidsconstructie.

OPTIMALE ZICHTBAARHEID ZONDER SCHILDEREN
Omdat de aanrijdbeveiliging van Boplan reeds over een opvallende kleur beschikt, is schilderen niet nodig, ook niet na een botsing met een voertuig!

BESTAND TEGEN VOCHT, UV-LICHT EN CHEMICALIËN
In tegenstelling tot stalen beveiliging zal dit type aanrijdbeveiliging geen roest vertonen, en niks ondervinden van vocht of chemische substanties. Dit zorgt ervoor dat kunststof aanrijdbeveiliging ook de logische keuze is voor omgevingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals bij de voedingsindustrie.

terug naar overzicht

  • Voka
  • Vraag & aanbod
  • Ondernemers
  • Trends
  • Picstory
  • Business Vlaanderen
  • De Vlaamse Ondernemer
  • Fokus
  • Made In West Vlaanderen